betala anställda enligt federala, statliga eller lokala minimilöner lag är avgörande om du vill undvika att bryta arbetslagstiftningen. Arbetsgivare i vissa branscher kan dock betala tippade anställda en lägre minimilön och förbli kompatibla. Detta kallas den tippade minimilönen.

liksom den vanliga minimilönen kan den tippade lönen variera beroende på vilket tillstånd ditt företag befinner sig i. Känner du till den federala minimilönen?, Vad sägs om minimilönen för tippade anställda av staten?

om du inte känner till federala och statliga tippade lönesatser, använd kartorna och diagrammen nedan för att komma framåt.

vad är den federala minimilönen för tippade anställda?

den federala minimilönen är för närvarande $7.25 per timme. Detta är det lägsta beloppet du kan betala anställda per timmes arbete. Fair Labor Standards Act (FLSA) gör dock ett undantag. Arbetsgivare i vissa branscher kan betala berättigade anställda (t.ex. servitörer) som får tips en lägre minimilön än icke-tippade arbetstagare.,

enligt federal lag är tippade anställda de som regelbundet får mer än $30 per månad i tips.

för att betala tippade anställda till en lägre timtaxa kan arbetsgivare kräva en tipskredit mot den federala minimilönen.

en tipskredit minskar timlönen för kvalificerade anställda med kreditbeloppet. Den maximala tip kredit arbetsgivare kan hävda är $ 5,12 per timme.

om du vill betala dina anställda den tippade lönen måste du låta dem veta det belopp du begär som en tipskredit och deras timtaxa.,

Om du inte meddelar dina anställda om tipskrediten och minimilönen innebär det att du måste betala dem den vanliga minimilönen och låta dem behålla sina tips.

tippade minimilönen efter stat

inte alla stater följer den federala tippade minimilönen.

vissa stater låter inte arbetsgivare betala en tippad lön. Andra stater kräver att arbetsgivare betalar en statligt mandat tippade minimilön som är högre än den federala räntan.

vad kräver ditt tillstånd?,

anger att följa den federala tippade minimilönen

När det gäller den tippade lönen följer dessa stater den federala kursen på $2.,13 per timme:

  • Alabama
  • Georgien
  • Indiana
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana
  • Mississippi
  • Nebraska
  • North Carolina
  • Oklahoma
  • South Carolina
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Virginia
  • Wyoming

om ditt företag ligger i ett av ovanstående stater kan du betala anställda med hjälp av den federala tippade lönen.

anger att inte tillåter en separat minimilön

igen, inte alla stater låter arbetsgivare betala anställda en tippad minimilön., Följande stater kräver att arbetsgivare betalar anställda åtminstone den vanliga statliga minimilönen utöver arbetstagarens samlade tips:

  • Alaska
  • Kalifornien
  • Minnesota
  • Montana
  • Nevada
  • Oregon
  • Washington

om ditt företag är beläget i ett av ovanstående stater, försök inte att betala anställda minimilönen.

anger att en högre tippad lön än den federala räntan

följande stater sätter sin egen tippade minimilön som ligger över den federala räntan på $2.,13:

  • Arizona
  • Arkansas
  • Colorado
  • Connecticut
  • D. C.,
  • Delaware
  • Florida
  • Hawaii
  • Idaho
  • Illinois
  • Iowa
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Missouri
  • New Hampshire
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • North Dakota
  • Ohio
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • South Dakota
  • Vermont
  • West Virginia
  • Wisconsin

även om du kan betala anställda en minimilön i ovanstående stater, kan du inte använda den federala tippade lönen på $2.13., Du måste betala den statligt bemyndigade tippade minimilönen.

tippade arbetstagare minimilön efter stat: Diagram

Vill du veta hur mycket du måste betala tippade anställda? Använd diagrammet nedan för att ta reda på det. Och kom ihåg att stater med en * vid deras namn inte tillåter en separat minimilön för tippade anställda.

se också till att du känner till din stats definition av vem som anses vara en ”tippad anställd.”

även om många stater följer den federala definitionen (anställda som tjänar mer än $30 i tips), ställer vissa stater ett annat minimum.,

till exempel anses arbetstagare tippade anställda om de gör mer än $20 i stater som Massachusetts, Kentucky och North Carolina.

dina anställda tjänar inte tillräckligt med tips. Vad gör vi nu?

poängen med en tipskredit är att anställdas kombinerade minimilön och tips är mer än den vanliga minimilönen.

om en anställds tippade minimilön och tips inte räcker för att nå minimilönen måste du kompensera skillnaden.

behöver du ett enklare sätt att köra löner för tippade, icke-tippade anställda eller båda?, Med Patriots Lönelista kan du enkelt lägga till tips till varje arbetstagares lönecheck och undanhålla skatter. Starta din självstyrda demo nu!

detta är inte avsett som juridisk rådgivning; för mer information, klicka här.

Written by 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *