Conservation

Atlantic Puffins still number in the millions, men deras antal minskar främst på grund av förändringar i deras livsmedelsförsörjning från uppvärmning av havsvatten. För närvarande i Nordamerika är arterna en 8 av 20 på Continental Concern-poängen, vilket innebär att den inte finns med på partnerna i Flight Watch-listan och är en art av låg bevarandeproblem., Den nordamerikanska Vattenfågelskyddsplanen uppskattar mellan 750,000 och 760,000 avelsfåglar på kontinenten medan den globala avelspopulationen uppskattas till 12 miljoner enligt Partners under flygning. Arten rankas som sårbar på den röda listan IUCN. Ungefär hälften av alla Atlantic Puffins rasen på Island. I södra hälften av landet har uppvärmningen havsvatten förändrat tillgången på sandlans (Tobisfiskar), vilket orsakar nästan fullständigt avelsfel varje år i mer än ett decennium., Puffins brukade odla på Islands fastland, men efter att Amerikansk mink flydde och spred sig över landet på 1930-talet utrotades nästan alla fastlandskolonier. De flesta av Islands återstående puffin kolonier är på små öar bara offshore. På Island och Färöarna har fåglarna jagats relativt hållbart i århundraden. Men i Nordamerika, tung exploatering för ägg, kött och fjädrar på 1800-talet och början av 1900-talet orsakade befolkningar att minska, och puffins försvann helt från USA., Tack vare skapandet av skyddade områden och banbrytande arbete för att flytta unga till tidigare häckande öar av Steve Kress av National Audubon Society, odlar mer än 2,000 puffins nu igen i Maine. För mer information, besök Project Puffin.

tillbaka till toppen

Written by 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *