De Leeuw (Panthera leo) is een van de vijf grote katten die niet alleen worden bewonderd om hun schoonheid, maar ook om de schade die ze toebrengen aan de populaties in het wild. In het Serengeti National Park in Oost-Afrika worden vaak Leeuwen gezien die een zebra neerhalen of op een gazelle jagen. Het park is een ideale habitat voor leeuwen waar ze kunnen jagen in open bossen of vlaktes. In het wild komen ze voor in Azië en Afrika. Laten we eens kijken hoeveel verschillende soorten leeuwen Er zijn-zowel levend als uitgestorven!,

verschillende soorten Leeuwen

We gaan het hebben over habitat, voeding, verspreiding en fysieke beschrijving van elk van de leeuwensoorten, dus hou je beter aan het einde.

Barbarijse Leeuw (Panthera leo leo)

De Barbarijse leeuw leefde ooit in het Atlasgebergte in Noord-Afrika. Lang werd gedacht dat de Leeuw de grootste leeuwensoort was. Het is nu uitgestorven in het wild. De lengte meet tot 2,35 tot 2,8 m (7 ft 9 in to 9 ft 2 in) terwijl het gewicht ongeveer 270 tot 300 kilogram (600 tot 660 lb).,vroeger roofden ze op gazellen en Barbarijse herten, maar zodra deze dieren schaars werden, zijn leeuwen afhankelijk van kuddes vee. Andere prooidieren zijn edelherten en wilde zwijnen.\

meer informatie:

  • Wat eten Leeuwen
  • Hoe lang leven Leeuwen

Barbarijse leeuwen worden gefokt in gevangenschap in Algerije, Egypte, Marokko en Tunesië.

Barbarijse Leeuw ©www.flickr.com

Aziatische leeuw (Panthera leo persica)

de Aziatische leeuw wordt gevonden in Gujarat, India., Hij weegt tot 160 tot 190 kg (350 tot 420 lb) bij mannen met een schouderhoogte van 110 cm (3,5 ft). De Leeuw is bedreigd.de enige habitat van Aziatische leeuwen is het Gir National Park and Wildlife Sanctuary in het westen van Gujarat. Aziatische leeuwen leven liever in droog loofbos, savanne en Doornbos.

Het wordt verondersteld te jagen op chital dat 45% van het dieet van de Leeuw uitmaakt.

West-Afrikaanse leeuw (Panthera leo senegalensis)

de West-Afrikaanse leeuw wordt door de IUCN als ernstig bedreigd aangemerkt., Er zijn niet meer dan 1800 Leeuwen over in West-en Centraal-Afrika. In West-Afrika komen ze voor in de Sahara en Senegal.

het dieet is nog niet bekend.

Masai Lion (Panthera leo nubica)

De Masai lion is verspreid over heel Oost-Afrika. We weten niet over de staat van instandhouding van de Masai lion.

De lengte van de Leeuw is 2,5–3,0 meter (8,2–9,8 voet) terwijl het gewicht ongeveer 145-205 kg (320-452 Pond) bij mannetjes meet.

Masai lions lijken de voorkeur te geven aan warmere laaglanden en vochtige gebieden in Oost-en Noord-Kenia., Ze leven in habitats boven 800 m (2.600 ft).de Kongoleeuw (Panthera leo azandica) de Kongoleeuw leeft vermoedelijk in het stroomgebied van de Congo in de Democratische Republiek Congo. De Leeuw wordt door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur als kwetsbaar geclassificeerd.op dit moment is de soort uitgestorven in Rwanda.= = verspreiding en leefgebied = = deze soort komt voor in zuidelijk Afrika, in het Kruger National Park en in de Kalahari Regio. Ze zijn 2,6-3,20 lang en wegen tot 150 – 200 kg.,de habitat van Transvaal lion omvat savanne, graslanden en semi-aride gebieden.men denkt dat ze jagen op Afrikaanse buffels, warthogs, blesboks, zebra ‘ s en gnoes. Soms doden transvaalleeuwen ook Zuid-Afrikaanse giraffen en struisvogels, samen met zuidelijke witte neushoorns.

ze worden ook wel Kalahari Leeuw genoemd.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *